Укупно приказа странице

среда, 7. јун 2017.

DIJABETES - SECERNA BOLEST

Secerna bolest ili dijabetes je hronični, neizlečivi poremećaj metabolizma, za koji je karakterističan trajno povišen nivo glukoze u krvi. Bolesti nastaje usled prestanka ili nedovoljnog lučenja insulina, hormona koji se stvara u pankreasu,usled čega biva narušen metabolizam belančevina,ugljenih hidrata i masti. Nakon dužeg vremena dolazi do patoloških promena u strukturi i funkciji nerava,krvnih sudova i vitalnih organa lako je bolest odavno poznata, može se nazvati oboljenjem savremenog doba,budući da je najčešće prouzrokovana modernim načinom života – nedostatkom fizičke aktivnosti, nepravilnom ishranom i, posledično, gojaznošću.
SECERNA BOLEST SIMPTOMI
Jaka i konstantna žeđ,pojačana potreba za mokrenjem ,gubitak na težini i mršavljenje,čest osećaj gladi i stalna potreba za hranom,slaba cirkulacija,svrab po koži i suva koža,duže zarastanje rana po telu,česte infekcije (kandida i sl.),vaginalne infekcije,mutan ii zamagljen vid,malaksalost i umor,trnjenje ruku i nogu …Simptomi secerne bolesti su ponekad vešto maskirani i nije ih tako lako otkriti.Nasa preporuka je da povremeno izmerite šećer u krvi.U slučaju prisustva većeg broja navedenih simptoma svakako se obratite vašem lekaru.
SECERNA BOLEST TIP 1
Dijabetes tipa 1 je najteži oblik šećerne bolesti,nastaje kada ćelije pankreasa (beta ćelije) stvaraju veoma malu količinu insulina ili ga uopšte ne proizvode. Iako se dijabetes tip 1 javlja u svim starosnim dobima, najčešće ga srećemo se kod dece i omladine.Terapija insulinom primenjuje se od prvog dana, a lečenje obavezno uključuje strogu kontrolu nivoa šećera u krvi, dijetu i fizičku aktivnost
SECERNA BOLEST TIPA 2
Dijabetes tipa 2 je najrasprostranjeniji oblik , kako kod nas, tako i u svetu. Pankreas osoba obolelih od tipa 2 proizvodi nedovoljne količine insulina ili je organizam stvorio rezistenciju (imunitet) na ovaj hormon. Javlja se najčešće kod odraslih (starijih od 40 godina) i gojaznih osoba. Savremeni način života veoma pogoduje razvoju ovog tipa šećerne bolesti.Terapija je kombinovana – dijeta, određeni, režim ishrane i oralni antidijabetici(tablete), uz umerenu i redovnu fizičku aktivnost. Ukoliko lečenje dijabetesa ne daje rezultate, uvodi se insulin s opcijom uključivanja oralnih anti-dijabetika.
TERAPIJA
Limfosan bazni,PIK,caj hromiplaza i caj Hubad sai. Koristiti bar tri meseca.



субота, 3. јун 2017.

Experalta Platinum. Serum-koncentrat "Hidriranje i sjaj"

Inovativni X50 Hyalfiller s hijaluronskom kiselinom, ekstrakt algi koji zadržava vlagu, matični mleč i ekstrakt sibirske Arnica-e hidriraju, hrane i regenerišu čak i uvelu kožu. Već kroz nekoliko nedelja vaša koža će izgledati blistavije i mlađe, značajno će se smanjiti broj vidljivih bora, konture lica će postati jasnije, a ten lica ujednačeniji.KOMPLEKS X50 HYALFILLER hrani hijaluronskom kiselinom gornje slojeve epidermisa i podstiče povećanje sinteze sopstvene hijaluronske kiseline, pomaže ispravljanje bora iznutra i spolja, stimuliše sintezu elastina.